Werkgever aansprakelijkheid

Hoe bewijst u als werknemer dat uw werkgever aansprakelijk is bij een bedrijfsongeval?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft niet de werknemer te bewijzen dat de werkgever ‘aansprakelijk’ is. De werkgever moet eigenlijk bewijzen dat hij niet aansprakelijk is. De werkgever moet namelijk bewijzen dat hij voldoende instructies heeft gegeven en zijn werklokaal veilig heeft ingericht en dat het ongeval dus zogezegd niet zijn schuld is.

Bedrijfsongeval gehad?

Wij maken er werk van. De schadevergoeding waar u recht op hebt.

Contact

Hoeft u als werknemer dan niets te bewijzen?

Jawel, als werknemer moet u wel bewijzen dat er een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden. Wat er precies is gebeurd, hoeft u dan weer niet te bewijzen.

Voorbeeld:

Stel u bent schoonmaakster en u valt van de trap. De werknemer moet in dit geval bewijzen dat er tijdens werktijd een ongeval heeft plaatsgevonden. De werknemer hoeft niet te bewijzen wat er precies is gebeurd. Ook hoeft de werknemer niet te bewijzen dat het ongeval de schuld is van de werkgever omdat hij niet heeft voldaan aan de wet. De werkgever moet bewijzen dat hij wel heeft voldaan aan de wet.

In haar arrest van 9 januari 2018 heeft het Gerechtshof Noord-Nederland deze rechtsregel weer bevestigd. In deze casus viel een schoonmaakster van de trap terwijl ze een stofzuiger droeg. Hoe en waarom ze precies is gevallen weet zij niet precies. De werkgever betwist dat de werknemer op het werk is gevallen. Het Gerechtshof vraagt de werknemer om dit te bewijzen.

Bron: ECLI:NL:GHARL:2018:220